Konst

Eldsblommor ska lysa upp Härnösand

1:44 min

Tre stora eldsblommor ska lysa i mörkret vid sidan om den nya järnvägsbron i Härnösand. Sommaren 2020 ska verket vara på plats.

Det blir konstnärsduon Guangjuan Zhang och Jan Stenberg som får göra den konstnärliga utsmyckningen av den nya järnvägsbron i Härnösand. Tre stora eldsblommor ska lysa i mörkret på vägbankarna vid sidan om bron. Verket ska vara på plats nästa sommar 2020.

− Belysningen ska gestalta eldsblommornas olika skeenden, från den tändande gnistan över de rasande flammorna till den falnande glöden. Våra eldsblommor begränsar sig inte bara till de lägre temperaturernas varma färger utan letar sig även uppåt i temperaturerna i grönt och blått, säger Guangjuan Zhang och Jan Stenberg.

Eldsblommorna ska placeras på stolpar i rostfritt stål och kunna ses från många olika platser och därigenom fungera som landmärke.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista