Simhallen i Fränsta

Kommunalrådet: Vi måste ta beslut om simhallen innan sommaren

1:19 min

Ett beslut om simhallens framtid i Fränsta kommer att behöva fattas vid kommunstyrelsens möte den 25 juni. Det säger kommunalrådet Sten-Ove Danielsson (S).

Badhuset i Fränsta i Ånge kommun måste hålla stängt efter att kakel börjat släppa i bassängen. Det var när personalen kom till badhuset efter helgen som de upptäckte att kakelplattor hade ramlat från väggen i bassängen.

Tidigare har politikerna sagt att de vill avvakta med att beslut om renovering av simhallen tills man fått besked om pengar från skatteutjämningssystemet. Enligt en utredning bör kommun få 18 miljoner kronor mer per år från den kommunala kostnadsutjämningen, vilket man nu hoppas på. Men även om de pengarna inte kommer så måste politikerna ta ett beslut om simhallen.

– Fastighetsbolaget säger att vi måste bestämma oss. Vi räknar med att det är en investering på minst 30 miljoner kronor, men vi vet att människor vill ha en simhall, säger Sten-Ove Danielsson(S).

Även om politikerna fattar ett snabbt beslut kommer simhallen att vara stängd i 1-1,5 år.

– Vi måste göra en upphandling och därefter ska simhallen renoveras, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista