STRÖMAVBROTT

Strömavbrott i Timrå och Härnösand åtgärdat

1:30 min

Strax innan klockan sex på kvällen förlorade cirka 2200 hushåll strömmen i Timråområdet och delar av Härnösand. Strax efter klockan sju på kvällen var strömmen tillbaka.

Uppdatering: Vid klockan sju på kvällen var strömmen omkopplad och strömmen ska vara tillbaka i Timrå- och Härnösandsområdet.

 Anledningen till strömavbrotten kan vara det regnoväder som drog över Timrå på kvällen.

– Vi har haft ett åskoväder som har dragit in och hela vårt elnät är uppbyggt på det sättet att vi har skydd som ska lösa ut när det blir överström. Alltså när det blir för hög strömgenomföring så ska strömmen gå. Det för att våran anläggning ska skyddas och att våra kunders anläggning ska skyddas, säger Stina Albing på eons pressjour.

Var det ett blixtnedslag som orsakade strömavbrottet?

– Jag kan inte svara exakt vad det var, men det är inte helt osannolikt, säger hon.

Hur lång tid kan det ta innan man får tillbaka strömmen?

– För det första så är det alltid säkerheten först innan man kan bege sig ut och kontrollera vad som har hänt, en riskbedömning ska göras. Men så fort vi har fått ut servicetekniker i fält så kan vi börja koppla om strömmen ska komma tillbaka, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista