Biljakt

Stor polisinsats på Alnö utanför Sundsvall

1:24 min

En personbil stals vid 16.30-tiden vid Vibackeskolan på Alnön. Därefter startade en biljakt där polisen försökte köra ikapp biltjuven.

Uppdaterad 21.18

Polisen berättar på sin hemsida att det handlar om två bilstölder på Alnön. Först greps en person och efter tips från allmänheteten kunde ytterligare en person gripas.

Uppdaterad 18.34

Alnöbron är nu åter öppen för trafik, berättar Lars Dolk, inre befäl vid Räddningstjänsten i Medelpad. Det var tre bilar inblandade i en trafikolycka som orsakade stora köer. Ingen person behövde föras till sjukhus och en bil fick bärgas från platsen.

Uppdaterad 18.00 

Vakthavande polisbefäl på regionledningscentralen, Niklas Forslund, säger till P4 Västernorrland att inga kommentarer kommer att ges under pågående insats.

Det var vid 16.30 tiden som en bil stals vid Vibackeskolan på Alnön. Polisen följde efter biltjuven men polisjakten avbröts, berättar Maria Lindgren vid Polisen.  Därefter körde mannen i den stulna bilen av vägen och försvann springande från platsen. Bilen kraschade på Skärgårdsvägen vid avfartsvägen mot Stornäset.

Polisen söker just nu efter en man i 20-årsåldern och är intresserade av iakttagelser från allmänheten.

Vid 17-tiden inträffade dessutom en trafikolycka på Alnöbron med flera fordon inblandade. Vägen kommer att vara avstängd under räddningsarbetet.