ROVDJUR

Björnen kvar i villaområdet utanför Timrå

2:11 min

Den björn som sågs i ett bostadsområde i Sörberge, Timrå i måndags verkar fortfarande vara kvar i området. Vittnen såg den lufsa runt i villaområdet under tisdagskvällen och natten.

Enligt polisens regionledningscentral ringde flera in under tisdagskvällen och natten och berättade att dom sett björnen i villaområdet.

Polisen hade under förmiddagen skickat ut utbildade rovdjursjägare för att spåra och försöka skrämma bort björnen från området.

Under eftermiddagen på onsdagen upphörde det aktiva sökandet efter björnen. Vad planen är härnäst återstår att se beroende på om fler iakttagelser görs, berättar Liv Fahlén, kommunikatör för polisregion Nord.

Det tros vara en ungbjörn som försökt lämna bostadsområdet, men inte lyckats. Polisen uppmanar allmänheten att lämna björnen ifred.

Ida Sidén bor i området där flera vittnen sett björnen.

– Nu när den har börjat gå i området här, så känns det inte så bra. Jag sov inte inatt för att jag visste att den gick runt här i knuten, säger hon.

Björnens närvaro gör att många i området blir nyfikna.

– Jag känner för björnen, det är synd om den för att den blir stressad, säger Ida Sidén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista