Logistikparken

Peder Björk välkomnar nya beskedet om logistikparken

1:31 min

Den 10 juli kom besked från Högsta domstolen att man inte kommer ompröva beslutet som ger logistikparken grönt ljus att byggas. Peder Björk (S), kommunalråd i Sundsvall, välkomnar beskedet.

Flera år av rättstvister verkar ha gått mot sitt slut gällande den tilltänkta logistikparken i Petersvik i Sundsvalls kommun – logistikparkens miljötillstånd har vunnit laga kraft.

– Ett väldigt bra och väldigt viktigt besked vi fick. Vi behöver hållbara och effektiva transporter av gods i vår region, säger Peder Björk.

Miljötillståndet innebär att det är fritt fram att börja bygga logistikparken.

– Vi kommer att fatta ett besked i kommunfullmäktige om själva investeringen och därefter kan man sedan börja bygga logistikparken, säger Peder Björk.

Exakt hur mycket investeringen kommer att kosta Sundsvalls kommun kommer att redovisas av Sundsvalls Logistikpark AB, under hösten i kommunfullmäktige.

–De kommer att komma till kommunfullmäktige med ett fullständigt underlag och presentera hur mycket denna investeringen kommer att kosta, säger Peder Björk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista