FOTBOLL

Joel Cedergren positiv - trots tuffa tiden för GIF

2:22 min

Vårsäsongen har varit tuff för GIF Sundsvall. Tredje sist i allsvenska tabellen, dålig ekonomi och flera spelare ryktas vara på väg bort från klubben.

Under torsdagen gick danska Extrabladet ut med nyheten att målvakten William Eskelinen är klar för den danska klubben AGF Århus.

– Det stämmer inte att han är klar. Där emot så är dom intresserade, så kan vi säga. Låt oss se vad som händer närmsta tiden, säger GIF Sundsvalls tränare Joel Cedergren.

Kommer det behövas en ny målvakt?

- Om William lämnar så ska vi ha en ny målvakt, säger han.

Linus Hallenius har sålts, Maic Sema ryktas till Norrköping.

– Vi söker en spelare definitivt och hittar vi rätt kan det bli två nya offensiva spelare, säger han.

Sen har ni haft en del skadebekymmer i backlinjen.

– Vi har haft en del skador men jag har inte pratat så mycket om det. Det är inget som vi ska lägga uppmärksamhet på. Vi jobbar med det vi har och jag har varit väldigt nöjd med dom som varit på träningar och kört. Det ser så bra ut som det kan göra med tanke på förutsättningarna, säger han.

Men trots den tuffa tiden är Joel Cedergren fortsatt positiv.

– Jag tror att om man ser möjligheter och är positiv så kan vi gå framåt och vända det här. Gör jag inte det så är jag inte rätt man att fortsätta det här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista