Näringslivsbolaget Sundsvall

Chef lämnar Näringslivsbolaget - kan få miljonbelopp

1:16 min

En av de tidigare arbetsbefriade cheferna på det kommunala bolaget Näringslivsbolaget i Sundsvall kommer att lämna bolaget.

För drygt två veckor sedan blev det klart bolagets tidigare VD slutar. Nu slutar även en av cheferna.

Bolaget har konstaterat att inga oegentligheter förekommit från medarbetaren, men man har alltså ändå kommit överens om att gå skilda vägar, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Chefen som lämnar Näringslivsbolaget kan få drygt 1.2 miljoner kronor, det enligt uppgifter till st.nu.

Enligt uppgifter till st.nu så kommer chefen som lämnar bolaget få ut sin månadslön på cirka 70.000 kronor i månaden fram till februari när uppsägningstiden tar slut. Där efter ska bolaget betala ut ett avgångsvederlag på 17 månader. Totalt blir det drygt 1.2 miljoner kronor. Chefen kommer att vara arbetsbefriad under hela uppsägningstiden.

Den andra chefen, som också varit arbetsbefriad, är ledig fram till den 15 augusti, men kommer därefter att återvända till bolaget.

De tre cheferna arbetsbefriades i mars under den tid då ett konsultbolag gjort en stor utredning av bolaget efter flera visselblåsningar.

Det gick inte att slå fast att medarbetare utsatts för kränkande särbehandling, men utredningen visade på brist på ledarskap, struktur, regler – och ordning och reda.

Ordförande för Näringslivsbolaget Anneli Rehnfors skriver i ett sms till P4 Västernorrland.

"Vi kommer inte att ha någon ytterligare kommentar förutom pressreleasen."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista