Sjukhusprotest

Sollefteå kommun hyr omstridd reklamplats

1:33 min

"Glöm aldrig sossarnas svek mot Sollefteå sjukhus". Banderollen som suttit uppe vid infarten till Sollefteå sen 2016 har nu tagits ner. Kommunen har hyrt platsen för att sätta upp en egen skylt.

– Under den här tiden hade vi mycket utländska besökare som kom för att titta i Hamre där vi planerade datahallar. Och det här var en av flera saker som kom upp kring vad vi kan göra för att visa upp Sollefteå och ge ett positivt intryck så att man vill komma hit och etablera sig, säger Åsa Sjödén (S), oppositionsråd i Sollefteå.

Beslutet togs i början av förra året, när Åsa Sjödén var kommunalråd. Enligt henne ingick beslutet att hyra reklamplatsen inte enbart i arbetet med att locka investerare till Hamreområdet, men också i ett större varumärkesarbete. Det handlar varken om sjukhusfrågan eller att betala för att slippa se kritiken, säger hon.

– Jag ser det inte på det viset. Sjukhusfrågan jobbar vi ju med i andra kanaler, så jag hoppas inte att man uppfattar det som något negativt att vi gjorde det här, säger Åsa Sjödén.

Platsen ägs av Abbe Abrahamsson, som var den som från början satte upp den numera berömda banderollen.

– Kommunen ville sätta upp en banderoll med "Welcome to Sollefteå" och då tänkte jag att nu får det vara slut på det här kriget, säger Abbe Abrahamsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista