Näringslivskontoret

Anställd stämmer Timrå kommun

1:53 min

En anställd på Näringslivskontoret i Timrå kommun har stämt sin arbetsgivare för ogiltig uppsägning.

Kvinnan som nu stämmer kommunen vill ha sin anställning tillbaka och ett skadestånd motsvarande 24 månadslöner.

– Jag tycker att jag har blivit felaktigt uppsagd och jag vill ha rättvisa. Jag förstår inte egentligen på vilka grunder jag har blivit uppsagd, säger hon.

Enligt stämningsansökan fick kvinnan en ny titel efter en omorganisation, men hon behöll delvis samma arbetsuppgifter som tidigare. Kvinnan motsatte sig den nya titeln, då hon ansåg att den var otydlig och missvisande. Däremot tackade hon inte nej till de nya arbetsuppgifter som tillkom. Men när kvinnan och arbetsgivaren inte kunde komma överens om titeln, blev kvinnan uppsagd - på grund av arbetsbrist.

Kvinnans ombud anser att kommunen begått flera fel och att uppsägningen bör ogiltigförklaras. Bland annat har arbetsgivaren inte kunnat styrka att den omorganisation som gjorde kvinnan överflödig verkligen har ägt rum.

– Vi har gjort en uppsägning på grund av arbetsbrist och hon har tackat nej till en tjänst. Jag kan inte kommentera ett pågående ärende, men jag känner mig tillfreds med att vi har hanterat det på rätt sätt och ser fram emot en prövning, säger Christian Söderberg, näringslivschef i Timrå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista