KRAMFORS KONSTHALL

Stulna tavlorna återfunna – på pantbank i Gävle

0:52 min

De fyra tavlor som stals från konsthallen i Kramfors har återfunnits. Någon försökte nämligen lämna in dem på en pantbank i Gävle.

Det är Kramfors kommun som på fredagen skriver på sin hemsida att tavlorna har hittats.

Där skriver man att tavlorna återfanns när en man försökte lämna in dem på en pantbank i Gävle. Där ska han ha hävdat att han vunnit dem på lotteri på Kramfors konsthall.

När personalen sedan sökte på nätet efter information om det här så stod det klart att tavlorna i själva verket var stöldgods.

– Jag är verkligen tacksam för den vakna personalen, som när allt stod klart även ringde polisen. De kom till platsen och höll, enligt uppgift, ett första förhör med mannen som väntade till dess att polisen kom fram, säger Ninni Mellander, kulturenhetschef på Kramfors kommun, på kommunens hemsida.

Hon uttrycker också en stor glädje över att tavlorna snart kommer att infinna sig i konsthallen igen.

– Det är helt fantastiskt! Jag är verkligen glad, säger Ninni Mellander.

De fyra konstverken är signerade Gitte Eidslott och har ett totalt värde på 28 000 kronor. Pengar som kommunen tänkt betala till konstnären om tavlorna inte återunnits.

Stölden, som upptäcktes den sjunde augusti, var den tredje på kort tid att drabba Kramfors konsthall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista