GLESBYGDSSATSNING

Sollefteå och Ånge välkomnar glesbygdssatsning

1:59 min

Socialdemokraterna vill genomföra en glesbygdssatsning som innebär 1,8 miljarder kronor extra, utöver det stöd som ges idag.

I söndags presenterade statsminister Stefan Löfvén en glesbygdsatsning som socialdemokraterna vill genomföra. Går förslaget igenom innebär det 1,8 miljarder kronor extra utöver det stöd som ges idag.

För exempelvis Ånge skulle det betyda 17 extra miljoner och för Sollefteå 35 miljoner.

Johan Andersson, centerpartistiskt kommunalråd i Sollefteå och hans socialdemoratiska kollega i Ånge, Sten-Ove Danielsson, välkomnar satsningen.

 – Pengarna kommer att gå till det vanliga, skola vård och omsorgen, för det är ju där pengarna fattas idag säger Johan Andersson, centerpartistiskt kommunalråd i Sollefteå.

För Ånges del skulle Sten-Ove Danielsson, socialdemokratiskt kommunalråd, gärna se att pengarna gick till renoveringen av badhuset i Fränsta.

– Jag har tidigare sagt att vi inte klarar en renovering för 30 miljoner utan en skattehöjning, nu tror jag att vi klarar det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista