Sundsvall får ytterligare ett damfotbollslag

IFK Sundsvall kommer att representeras i division 3 Damer under säsongen 2006. Medelpads Fotbollsförbund tog beslutet på måndagens seriesammanträde. Spelarna i IFK Sundsvalls damlag representerade förra säsongen Nedansjö och kom då på andra plats i seriespelet.

Bland andra finns ”Lill-Eva” Andersson, Denita Broman, Erika Häggberg (Kristmansson) och Frida Granlund med i laget. Division 3 Damer kommer att spelas i en enkelserie under våren där de tre främsta lagen sedan kommer att möta de tre främsta lagen från Jämtland i en dubbelserie under hösten. Vinnaren av den serien kommer att flyttas upp till division 2.

När IFK tidigare i höst bestämde sig för att satsa på flickfotboll fanns inte senior- fotbollen för damer i tankarna, skriver laget i ett pressmeddelande.  Efter förfrågan och därpå följande diskussioner har IFK tagit beslutet att ta detta steg.

– Vi hoppas detta även skall ha en positiv inverkan på den påbörjade satsningen på flickfotbollen och att vi därmed kan få ytterligare flickor till vår verksamhet, skriver Kenneth Selvehed, representant för klubben.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".