30-årig före detta Sundsvallsbo åtalad för att ha utnyttjat minst 60 flickor sexuellt

En 30-årig före detta Sundsvallsbo åtalades i dag i Malmö misstänkt för att ha utnyttjat minst 60 flickor sexuellt. Den yngsta flickan var bara tolv år. Flera unga kvinnor i Västernorrland har utsatts.

Mannen som har suttit häktad sedan i mars i Malmö är misstänkt för att ha utgett sig för att vara kvinna under namnet Alexandra på Internet där han kontaktat unga flickor på olika ungdomssidor. Han har förmått flickorna att skicka bilder och filmer och posera på nätet. I flera fall har dom träffat mannen och haft sexuellt umgänge med honom.
Dom första övergreppen ska ha skett 1999 i Sundsvall i samband med att mannen uppgav att han var massör med namnet Alexander och sökte flickor att träna massage på. En 14-årig flicka svarade tillsammans med en kamrat på anropet. Massagen slutade med att mannen våldförde sig på flickan.

När mannen greps i januari i år togs hans dator i beslag där man hittade ett register med 150 profiler med intima uppgifter om flickorna.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".