Socialtjänsten tvingas ta tillbaka varsel

Efter en central förhandling med Kommunal måste Socialtjänsten ta tillbaka sitt varsel om uppsägning av två hemtjänstanställda. Sundsvalls kommun ville avskeda de båda kvinnorna efter händelser i somras då en äldre kvinna hittats avliden sen hemtjänsten inte besökt henne.

Anledningen till att hemvårdarna får rätt mot Sundsvalls kommun och socialtjänsten är att fackförbunden i förhandlingen kom fram till att rutinerna brast, och det är nägot som arbetsledningen ansvarar för.

Enligt Ann-Charlotte Erving, förhandlare kommunal vill båda kvinnorna tillbaka till arbetet, och det här beskedet ser hon som en bekräftelse på det facket hävdat hela tiden, att arbetsledningen har del i misstagen i hemtjänsten.

Kvinnorna får i stället för avsked en skriftlig varning, och under dagen idag avgörs det när kvinnorna kan komma tillbaka till arbetet i hemtjänsten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".