Sjukhusdirektören kritiserar läkares extraknäck


Tonen hårdnar i striden mellan sjukhusdirektör Rolf Forsström i Sundsvall och Härnösandsläkaren och sjukvårdspartisten Anders Kempe.

I ett brev till Kempe på måndagen skriver sjukhusdirektören att det är oförenligt med Landstingets regler att Kempe jobbar på Söråkers vårdcentral under sin jourkomptid. Kempe måste välja och OM han väljer att jobba kvar i Söråker så kan han inte jobba åt Landstinget.

Men Anders Kempe ställer sig helt oförstående till kritiken. Han säger att hans arbete i Söråker är väl känt i landstingets ledning och att Söråkers vårdcentral som drivs på entreprenad är en del av landstinget och att vården där drivs på uppdrag av Landstinget.
- Andra läkare tillåts att jobba på sin jourkomptid åt andra landsting och utomlands, varför skulle inte jag få jobba på vårdcentralen i Söråker som bekostas och styrs av Landstinget. Vårdcentraler på entreprenad är ingen konkurrent till Landstinget, utan ett komplement, säger Anders Kempe.

Striden mellan Anders Kempe och sjukhusdirektör Rolf Forsström handlar i grunden om kritik mot den personalpolitik som bedrivs och där Härnösandsläkare har sagt upp sig för att dom nekas att arbeta deltid.
Anders Kempe säger att han fortfarande inte fått svar på sina frågor om varför man inte får jobba deltid inom landstinget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".