Skotrar gick genom isen på Mörtsjön

Tre skotrar gick på lördagsförmiddagen genom isen på Mörtsjön mellan Veda och Hälledal norr om Härnösand. Samtliga fyra personer som fanns på skotrarna kunde oskadda ta sig upp ur vaken.

När räddningstjänsten från Härnösand kom fram hade alla fyra själva kunnat ta sig upp ur vaken. De fick sedan hjälp av räddningstjänsten att komma iland. De var frusna men oskadda. Ett par fördes till sjukhus för att att bli omsedda.

- Isarna kan vara förrädiska och isen är speciellt farlig vid rännor och strömt vatten berättar Thomas Jansson från räddningstjänsten i Härnösand som var räddningsledare på plats. Han vill också varna för att den senaste tidens snöfall har gjort att isarna inte frusit så mycket som man skulle förvänta sig. Istället har snön lagt sig som ett isolerande lager och det kan vara svårt att upptäcka var isen är tunn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".