Anders Kempe från Härnösand säger upp sig från sin tjänst på landstinget.

Politikern och läkaren Anders Kempe från Härnösand säger upp sig från sin tjänst på landstinget. Orsaken är den senaste tidens strid med ledningen i Sundsvall.

Det är en mycket besviken Anders Kempe som nu säger att det för honom inte finns något annat alternativ än att säga upp sig. Det har rått en infekterad stämning en längre tid mellan Härnösandsläkarna och deras chefer i Sundsvall. Läkarna anser att dom straffas och motarbetas för att dom vill jobba i Härnösand, Äldre läkare som säger att dom inte orkar jobba heltid, nekas att gå ner i arbetstid och måste pendla till Sundsvall på fritid, trots att pendling åt andra hållet får göras på arbetstid. Läkare anser sig vara förolämpade av sjukhusdirektörer och arbetsmiljöverket har varit inkopplat.

Flera av dom mest välkända härnösandsläkarna har redan valt att sluta, och nu är det den stridbara Anders Kempe som lämnar landstignet efter nästan 30 år.

Han säger att den utlösande faktorn till att han säger upp sig är att han nekas tjänstledighet utan lön på 25 procent för att arbeta på Söråkers vårdcentral.
Men än värre är det , enligt Kempe, att hans närmaste chefer vägrar träffa honom för att diskutera det här. Nu återstår inget annat än att lämna landstinget, säger Anders Kempe som kommer att lämna in sin skriftliga avskedsansökan idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".