Friidrottare platsar inte i ny sporthall

Det som från början var tänkt som en multisporthall håller nu på att bli en tränings- och matcharena för enbart innebandyn.
Det är senaste nytt om den planerade sporthallen i Örnsköldsvik där friidrottarna nu håller på att åka ut.

Turerna har varit många och än är det inte klart hur den nya sporthallen i Örnsköldsvik ska se ut. Än mindre var den ska ligga. Först skulle den in i Kempehallen, sen i Skyttishallen och det senaste är ett helt nytt bygge, förmodligen där det i dag finns en uterink på Skyttisområdet.
Från början skulle flera sporter rymmas i en och samma multihall, men först åkte fotbollsfolket ut för något konstgräs blev det inte och nu står det klart att även friidrotten inte får plats i den nya sporthallen. Det är innebandyförbundet som inte godkänner ett matchgolv som samtidigt ska fungera för friidrottare med spikskor.
Just där är utredarna nu, kultur- och fritidsnämnden väntas besluta vid sammanträdet i mars och i bästa fall står den nya sporthallen klar att användas enbart av innebandyfolket hösten 2007. Kostnad någonstans mellan 10 och 15 miljoner kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".