Modo möter Färjestad i kvartsfinal

Det var 50:de och sista omgången i Elitseriens grundspel igår.
Timrå förlorade mot Brynäs på bortais med 2-4. Samma siffror för Modo som förlorade mot Luleå hemma med 2-4.
Timrå får redan nu inrikta sig på nästa års säsong men för Modo väntar slutspel och kvartsfinaler mot Färjestad.
Modos tränare Harald Lückner:

Linköping valde Luleå och därmed blev det Färjestad för Modo.

Vilket såväl Luleås tränare Slavomir Lener som Modos Harald Lückner verkade nöjda med.

Lückner var dock inte det minsta nöjd med insatsen i 2-4-förlusten hemma mot Leners lag.

I och med att Mora tog poäng - och till och med vann i förlängningen - mot Färjestad, hade Modo blivit fyra om laget besegrat Luleå. Men Modo tog inte den chans som dök upp. Till Harald Lückners stora besvikelse. -Det var pinsamt så vi uppträdde. Så dålig inställning har jag inte sett hos spelarna på hela säsongen, sa den ilskne Modotränaren.

Fem raka segrar

Modo kom till start i går med fem raka segrar och som elitseriens klart formstarkaste lag efter jul.

Något av den formen visade man inte mot Luleå. Med undantag av i första perioden, då Modo gick upp i 2-0-ledning.

Men efter ett tidigt reduceringsmål av Luleå i andra perioden tappade Modo all geist, och de betydligt mer taggade norrbottningarna kunde rätt lättvindigt vända till 3-2-ledning - och sedan i praktiken avgöra med 4-2-målet tidigt i tredje. -Vi gjorde en bra match trots att vi var i en svår situation med ett par spelare borta och ett par som inte kunde gå för fullt, sade Luleås tränare Slavomir Lener.

Bland annat drabbades storstjärnan Mikael Renberg av halsont på nedvägen till Örnsköldsvik och fick kasta in handduken. -Nu spelade vi med två rena juniorkedjor och gjorde det bra, vi gjorde en verkligt bra laginsats, sade Lener.

Jubel i omklädningsrummet

När valen inför slutspelet gjordes, valde Linköping något överraskande Luleå. Åtminstone i Modolägret hade man trott att man skulle få Linköping i kvarten.

Och i pressrummet hördes det faktiskt ett jubel inifrån Modos omklädningsrum när det visade sig bli Färjestad...

Det Färjestad som det då stjärnspäckade Modo förlorade mot i kvartsfinalen förra säsongen. -Det är andra förväntningar på oss i år och jag tror att det kittlar en hel del hos killarna nu, inte minst hos de som var med förra året, sade Lückner som inte ville kommentera kvartsfinalmotståndarna så mycket. Mer än att Färejstad varit lite upp och ned.

Slavomir Lener verkade heller inte ha något emot att få möta Linköping, som Luleå spelat fyra hyperjämna matcher mot under säsongen. -Vi räknade med det här. Linköping ser nog fram emot intensiva, spännande matcher med bra fart - och det gör vi också. -Linköping är starkt och har ett djup i truppen som inte vi har. Men jag hoppas att det ska visa sig att vi har det största hjärtat.

(TT)