Stökig midsommar

Det var stökigt på många håll i Västernorrlands län på midsommaraftonen. Polisen tvingades skicka förstärkningar till festplatsen i Norrfällsviken utanför Kramfors, där firandet urartade i slagsmål.
Folk slogs med bland annat vinflaskor och trots polisförstärkningar från både Örnsköldsvik och Härnösand var det svårt för ordningsmakten att få läget under kontroll. En mängd polisanmälningar om misshandel har gjorts. Norrfällsvikens midsommarfirande lockade upp emot 5 000 besökare. Stökigt också på Ulvön i Örnsköldsvik dit 1000 personer sökt sig. Inga allvarligare skador dock. I Bergafjärden utanför Sundsvall drabbade ungdomsgäng samman och ett flertal anmälningar om misshandel har gjorts här också. I Stöde greps en man efter ett privat firande. Mannen var berusad och greps misstänkt för misshandel på sin fru, sitt barn och barnets kompis. Mannen är anhållen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista