Campingvärd kritiserar polisens midsommarplanering

Campingvärden Lars Edlund på Norrfällsvikens camping är mycket kritisk till polisens midsommarplanering. Midsommarfirandet på campingen urartade med massor av bråk och, enligt Lars Edlund var det mycket svårt att få polisassistans till platsen.
Tio personer har anmälts för misshandel och två omhändertogs när polisen kom till Norrfällsvikens camping sent på midsommaraftonen. Bråken började vid midnatt och pågick ända till fem i morse och först vid niotiden ansåg sig polisen ha återställt ordningen på campingen. Campingvärden Lars Edlund fick inte hjälp av polisen förrän han vänt sig till jourhavande länspolismästare. Innan dess hänvisades det till att det inte fanns resurser att skicka. Men via Örnsköldsvik och Härnösand skickades ändå förstärkningar. Lars Edlund är tagen av händelserna, som inte borde vara någon överraskning för polisen eftersom det i stort sett varit likadant varje midsommar sedan 1994. Lars Edlund överväger nu allvarligt att hålla stängt under midsommarhelgen nästa år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".