Inget brott bakom brand i Ljungaverk

Polisen misstänker inget brott bakom den brand som startade på söndag kväll vid kemiföretaget Permascand i Ljungaverk utanför Ånge.

Polisen kommer därför inte att göra några undersökningar på brandplatsen.

Branden startade i en del av fabriken som också förstördes. Och i den delen så ligger nu produktionen nere. Det är oklart när den kan komma igång igen.

VD Niklas Larsson tror inte att branden kommer att få så stora konsekvenser att företaget måste säga upp personal. Företaget är en av Ånges största arbetsgivare.

Företaget kommer nu att se över brandskyddet i fabriken.

Branden var vid 22-tiden på söndagskvällen under kontroll. Räddningstjänsten höll då på med eftersläckning och saneringsföretag var på väg för att försöka rädda så mycket som möjligt av den dyrbara utrustningen i fabriken.

Det fanns ingen människa i byggnaden.

Däremot fanns det kar med lut och behållare med flera ton saltsyra just i den del av fabriken som brann. Men behållarna höll tätt och det var aldrig någon risk att det skulle komma ut i luften, säger räddningschef Lars Nyman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".