Bränder och fylleri i valborg

Enligt polisen har valborgsaftonen varit ungefär som den brukar. Det har varit en hel del fylla och omhändertaganden av kraftigt berusade ungdomar, men inte mer än normalt, enligt vakthavande befäl hos polisen i Västernorrland.

Räddningstjänsten har haft mycket att göra, vilket också är normalt i majbrasetider. Det har varit flera minst ett tiotal bränder, ofta i samband med smällare och majbrasor.

I Sollefteå brann ett gammalt rökeri, hopbyggt med en garagelänga. Sollefteå hel- och deltidskåren kämpade med släckningsarbetet och ingen människa fanns i byggnaden.

Intill Gerestaskolan i Härnösand brann det i ett träd intill skolan vid två-tiden inatt och även i en container utanför Gudmundråskolan i Kramfors. I Fagervik i Timrå släckte man en gräsbrand redan i går eftermiddag. I ett flerfamiljshus i Kramfors hade något roat sig med att lägga smällare i en barnvagn i trappuppgången, varvid vagnen började brinna.

Och i morse har räddnignstjänsten släckt branden i Lögdö Herrgård i Timrå kommun, i ett trähus från 1800-talet som används bl a som vandrarhem och hyrs ut till fester. Huset är inte totalförstört, men har fått relativt stora skador, enligt räddningstjänsten. Ingen människa har skadats vid bränderna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".