Misshandel låta dottern tugga tuggummi

En mamma i Sundsvall misstänks för medverkan till misshandel av sin nioåriga apatiska dotter sedan hon i november i fjol lät sitt barn tugga tuggummi.

På så sätt skulle hon ha förlängt tiden då dottern sondmatades, vilket kammaråklagare Lisa Eriksson rubricerar som delaktighet i misshandel.

I dag förhördes Shahida Ramadani som nekar till alla former av brott.

Det är en videofilmupptagning som visar att Shahidas dotter har ett tuggummi i munnen och som ligger till grund för åklagarens brottsmisstanke. Tidigare har Lisa Eriksson genom blodprover försökt bevisa att barnen drogats men inte fått det bekräftat, trots att proverna analyserats både i Sverige och utomlands.

Björn Stjernstedt är chef för barnkliniken på Sundsvalls sjukhus och säger att föräldrar uppmanas ge sina barn mat och dryck, trots att de har sond.

- Det är inte unikt med barn med sond som samtidgt äter och dricker. Man ska försöka bibehålla den naturliga motoriken i munnen, säger Björn Stjernstedt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista