Familj misstänks för barnmisshandel

Ytterligare en familj med ett apatiskt barn har kallats till förhör hos polisen i Sundsvall, misstänkta för delaktighet i barnmisshandel.

Barnet, en tioårig flicka, förekom på en film från ett bröllop i oktober i fjol. Flickan sitter med öppna ögon och verkar ta del i vad som händer omrking henne.

Sedan i december förra året har kammaråklagare Lisa Eriksson försökt bevisa att fyra apatiska barn i Sundsvall drogats. Blodprover från de fyra barnen har analyserats både i Sverige och utomlands men inga droger har hittats.

Nu har två av familjerna kallats till förhör, i ett fall visar en film att en flicka tuggar tuggummi och nu senast en tioårig flicka som är med på ett bröllop.

- Filmsekvensen som spelades upp hos polisen är mycket kort och visar enbart att dottern sitter med vid ett bord och tittar - det är det enda beviset polisen hänvisade till i förhöret, säger flickans mamma Safeta Ramadani med hjälp av en tolk.

Åklagaren menar att familjen ljugit om dotterns sjukdom och därmed medverkat till barnmisshandel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".