Olika teorier om försvunna flickorna

Polisen har satt in hundar och sökpatruller i letandet efter de efter de två försvunna syrianska flickorna i Nacksta väster om Sundsvall. Och polisen jobbar efter olika teorier.

Flickorna 9 och 10 år gamla försvann i samband med att deras pappa greps av polisen för avvisning i tisdagskväll.

- Vi jobbar efter två teorier just nu. Det finns en misstanke om att en av flickorna inte har med sig sin medicin i och med att hon har en epileptisk sjukdom. Därför ser vi allvarligt på det hela. Sen har vi den tanken att de håller sig gömda av någon anledning och då utökar vi området över hela länet, säger polisens presstalesman Christer Johansson.

I vanliga fall när barn försvinner aktiveras krisplaner och både kyrkan och skolan stöttar anhöriga och vänner. I det här fallet avvaktar alla. Kyrkoherde Stefan Nilsson i Sundsvalls Gustaf Adolf församling berättar att kyrkan inte fått någon förfrågan från kommunen och inte heller tagit ett eget initiativ.

Flickorna går i Högoms skola i Sundsvall. Där räknar man med möjligheten att asylsökande elever som försvinner kan vara gömda.

- Då det gäller de internationella klassernas elever så förekommer det att de har varit gömda eller hållit sig borta av någon annan anledning. Vi hoppas att de ska komma tillbaka välbehållna, säger Anita Åkerstedt, rektor på Högoms skola i Sundsvall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista