Ingen dom i dråprättegången i dag

Det blev ingen dom i dag i dråprättegången i Ångermanlands tingsrätt där en 19-årig kvinna är misstänkt för dråp alternativt grovt vållande till annans död i Kramfors i mars i år.

Hon kom till rättegången i jeans och jeansjacka och med ett tygskynke över huvudet. När hon sitter ner låter hon sitt långa hår dölja ansiktet. Hon har inte en enda gång visat sig mot åhörarplats och hon har inte talat eller svarat på en enda fråga medan åhörare och media funnits i rättssalen. Det alla är eniga om och vilket kvinnan också erkänt  är att det var hon som höll i kniven den där ödesdigra natten då hennes 29-åriga sambo stacks i bröstet så att lungpulsåldern gick sönder och han förblödde på golvet i sin lägenhet. Tingsrätten har tagit ställning i skuldfrågan och sagt att kvinnan är skyldig till gärningen, däremot är det fortfarande oklart om hon ska dömas för dråp som åklagaren hävdar, eller för grovt vållande till annans död. Det är stor skillnad i straffvärdet, minimistaffet för dråp är för en vuxen person 6 år, och åklagare Lisa Eriksson säger att det faktum att kvinnan nu får sitta kvar i häktet pekar mot att tingsrätten kommer att döma henne till ett flerårigt fängelsestraff för dråp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".