Hälsosamtalen kan spridas till hela länet

Örnsköldsviks hälsosamtal kan bli verklighet i resten av länet. Beslut väntas av Hälso- och sjukvårdsdelegationen på Landstinget i dag.

Nu ska landstinget och kommunerna gemensamt ta ansvar för den grupp som kallas Äldre med sammansatta vårdbehov och som består av knappt 4000 människor i västernorrland.
   Bland förslagen som det ska beslutas om idag finns till exempel läkemedelsgenomgångar för alla som bor på särskilda boenden, och för alla som är över 80 år och bor hemma och har fler än nio läkemedel.

Det kan låta mycket men är inte alls ovanligt. Det finns patienter med 20 olika mediciner som kanske inte alls passar ihop och där man ska försöka sanera bland pillren.

2008 ska det också vara klart med Hälsosamtal för alla västernorrlänningar över 75 år, det som redan finns i Örnsköldsvik men nu ska införas i hela länet och både gälla dom som bor hemma och dom på särskilda boenden. Hälsosamtalen kan till exempel handa om faror i hemmiljön.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".