Katter söker nya hem

Katter som misshandlas och katter som lämnas vind för våg av sina ägare. Ja, sommaren tycks vara en dålig tid för katter.

På Öbacka djurhem i Utansjö norr om Härnösand har man just nu hand om ca 65 katter som förhoppningsvis ska kunna utplaceras till nya ägare.

I fredags fick djurhemmet akut ta emot tre kattungar från Matfors som hade misshandlats och slängts ut från ett fönster.

Men många katter får också nya hem. Bara i år har ca 45 katter utplacerats. Just nu söker Gunilla Sonidssson med ljus och lykta efter ett nytt hem till den 14åriga kattdamen Kattis. Hon kan gärna bo i en lägenhet tillsammans med en äldre person. Hon är ljust beige och  ganska långhårig och mycket stillsam. Ibland kan hon gå ut i koppel, men hon är en liten prinsessa som tycker om att ta det lugnt. Hon trivs inte på djurhemmet tillsammans med andra katter, utan bör få vara enda-katt hos en ny ägare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".