Två till sjukhus efter klätterolycka

Tre personer skadades vid en klätterolycka på i går eftermiddag på Rösåsberget utanför Örnsköldsvik. Klättrarna var på väg nerför berget när olyckan inträffade.
De skulle ta sig ner för en brant och fäste säkerhetslinan runt ett träd, men trädet gav vika och klättrarna föll till marken och fick trädet över sig. Två andra klättrare hjälpte dom loss och kallade på hjälp. Personal från räddningstjänsten och ambulanspersonal tog sig till fots upp till platsen där de skadade, två män och en kvinna i 20-30-årsåldern, låg. En av männen hade bara fått lindriga skador och kunde behandlas på plats. Den andre mannen vinschades ner med hjälp av en helikopter till vändplatsen där ambulans väntade medan kvinnan fördes direkt till sjukhus med helikopter. Det finns ännu inga uppgifter från sjukhuset om hur allvarligt skadade dom båda är.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".