Ambulanspersonalen i Västernorrland kritiserar sin chef

Personal inom ambulanssjukvården i Västernorrland är inte nöjda med sin chef. I ett starkt kritiskt brev skriver man att man vill ha en ny chef som lyssnar mer på personalen ute i organisationen.

Det är Sune Nordin som har undertecknat brevet. Han representerar Kommunalfacket i ambulansernas basenhetsråd. Och den chef det handlar om är Lars Norberg, chef för hela ambulanssjukvården i Västernorrland. Hans förordnande går ut vid årsskiftet och i brevet krävs att han då blir utbytt.

Exakt vad som har hänt i detalj och som upprör personalen, vill Sune Nordin inte berätta om, diskussionen bör vara internt och inte ute i medierna säger han.

Men i brevet kan man läsa att personalen känner sig kränkt och saknar förtroende från sin chef. Chefen har uttalat sig i media och ifrågasatt sin personal, men däremot inte kommit ut och träffat personalen öga mot öga, utan gömt sig bakom skrivbordet.

Chefen själv, Lars Norberg, får höra första gånen om brevet från Radio Västernorrland. Han är överraskad och kände inte till att det finns. Han har inte läst brevet. I själva sakfrågan säger han att alla beslut och förändringar diskuteras ute i verksamheten, och att han inte har vetat om att den här kritiken mot honom finns.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".