Staten vill ta över hundskolan i Sollefteå

Staten vill ta över hundskolan i Sollefteå och driva den i egen regi. Dessutom ska huvuddelen av hundutbildningen i Rosersberg i Stockholm flyttas till Sollefteå. Det betyder troligen fler arbeten till Sollefteå. Försvarsminister Björn von Sydow är mycket nöjd med själva verksamheten, däremot verkar han vara något mindre nöjd med hur skolan drivs nu. Skolan ägs av bolaget Iris AB som i sin tur ägs av Synskadades riksförbund.
I går meddelade Tjia Torpe, styrelseordförande för Hundskolan AB, att skolan försätts i konkurs i dag, onsdag, på grund av obetalda räkningar om inget händer. Hon skyller konkursen på regeringen, som enligt henne lovat att beställa hundar, bland annat till försvarsmakten. Beställningarna har uteblivit, och därmed också inkomsterna - och nu hotas skolan av konkurs. Försvarsminister Björn von Sydow håller inte med om att regeringen är skyldig till konkursen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".