Sänk energiskatten kräver kommunalråd i Sundsvall

Sänkt energisskatt skapar bättre konkurrensvillkor för svensk tung industri. Det menar Sundsvalls kommunalråd Eva Back, som i en skrivelse till regeringen kräver samma konkurrensvillkor för svensk industri, som i många andra europeiska länder. Trots faran med koldioxidutsläpp tror inte Ewa Back att sänkta koldioxidskatter skulle innebära ökade utsläpp. - Det är ju så att har vi en politik i Sverige som gör att vi tvinga en del av vår industri at stänga då kommer vi att få mer industrier i imkringliggande länder som har lägre krav på miljön än vi har, säger hon.
Aluminiumsmältverket Kubal i Sundsvall är ett av de företag som hotas av höga energiskatter. Det kan man läsa i den skrivelse som Ewa Back, tillsammans med 5 andra kommunalråd från olika kommuner skickat till regeringen. I skrivelsen föreslås samma modell som i Finland och i Tyskland, där koldioxidutsläppen för tunga industrier är skattefria.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".