Flydde in i badrum undan knivman

En 27-årig Härnösandsbo tvingades på måndagkvällen låsa in sig i sitt badrum sedan en knivbeväpnad man tagit sig in i hans lägenhet.

När 27-åringen ringde polisen med sin mobiltelefon högg gärningsmannen genom badrumsdörren med den stora kniven.

Det var som en scen ur en amerikansk skräckfilm. 27-åringen var hemma i sin lägenhet i centrala Härnösand och regnet piskade mot fönsterrutorna, blixtarna ljungade och åskan mullrade där utanför.

Mitt i det bullrande vädret hördes också oväsen utanför fastigheten och plötsligt kom en stor sten in farande genom ett av hans fönster. Kort därpå öppnades dörren och i hallen uppenbarade sig en man beväpnad med en stor kniv.

27-åringen reagerade blixtsnabbt och rusade in i badrummet och låste dörren efter sig, kände i byxfickan och hittade där sin mobiltelefon.

När han slog 112 hördes ett jättebrak vid badrumsdörren och när han tittade däråt såg han att det stora knivbladet ränts rakt genom dörren.

Polisen i Härnösand hann snabbt till platsen och kunde gripa knivmannen och hans kvinnliga sällskap. Båda var, enligt polisen, kraftigt påverkade av narkotika. Mannen är 26 år gammal och kvinnan 33. Båda är från västkusten.

Den 27-årige lägenhetsinnehavaren, som inte har någon koppling till de båda besökarna sedan tidigare, får nu stöd av brottsofferjouren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".