Hemförsäkringen täckte inte väggraset

Tre källarväggar rasade igår ihop i en villa i Johannedal, i Sundsvall. Igår fick Robert Havranek som bor i huset besked från sitt försäkringsbolag att hans hemförsäkring inte täcker kostnaderna.
Enligt ägarna beror skadorna på det ihärdiga regnandet samt sprickor i husgrunden. Robert Havranek bor i huset i Johannedal och han fick igår besked från Folksam att han inte får några försäkringspengar, då hans hemförsäkring inte täcker skadorna. Det var för tre veckor sedan som Robert Havranek började att dränera sin husgrund. Han tog hjälp av ett byggföretag att gräva upp marken kring huset men skulle själv göra resten av dräneringsarbetet. Igår skulle de lägge ner de sista rören, men under morgonen rasade tre väggar ihop. Antagligen på grund av sprickor i husgrunden och den senaste tidens regn. Nu menar försäkringsbolaget att hemförsäkringen inte täcker den här typen av skador, och betalar därför inte ut några pengar. Robert Havranek är osäker på om han har råd att betala skadorna själv.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".