Timrå ångar på i toppen

Timrå IK behåller serieledningen i Elitserien i ishockey efter vinst mot Mora igår på hemmaplan med 4-2.

Nyförvärvet Johan Andersson visade vägen genom att göra första målet.

Sa Timrås Johan Andersson efter vinsten mot Mora igår med 4-2.
Reporter christer Jonasson.

Inte ens skräckmotståndarna Mora IK kunde stoppa Timrås segerrad i elitserien.

Timo Pärssinen säkrade Timrås fjärde raka seger av fyra möjliga då han i slutminuterna iskallt lyfte in 4-2 bakom Mikko Rämö i Moramålet.

Timrå toppar elitserien trots att laget har en match mindre spelad än de andra topplagen.

Mora vann samtliga matcher mot Timrå förra säsongen. Nu var Timrå dessutom förvarnat om att Mora kom till Medelpad väl stärkta av en riktigt bra start i elitserien.

Men Mora verkade bli en tämligen enkel match den här gången. Utan att behöva gå för fullt var Timrå på väg mot en till synes kassaskåpssäker seger då Riku Hahl prickade in 3-0 en minut och 53 sekunder in på tredje perioden.

Men räkna aldrig bort Mora. Dalalaget fick chansen att komma in i matchen då Timråbacken Petri Kokko drog på sig en dubbelutvisning.

Mora nådde inte ända fram

Elitseriens skyttekung 25-årige tjecken Pavel Brendl fick sin sjätte fullträff då pricksköt 1-3 i powerplay och minuten senare hade Martin Jansson reducerat till 2-3. -Vi gör en riktigt bra insats i tredje perioden, men den här gången orkade vi inte ända fram, konstaterade Moratränaren Per Djoos.

Visst var Mora hetare efter de två reduceringsmålen, men Timrå behöll kylan och såg till att spela snålt och säkert framför Johan Backlund i Timråmålet. -Vi visade än en gång att vi har ett bra tålamod och ett riktigt bra grundspel. Men visst kändes det jättejobbigt när Mora plötsligt kom så nära, sade Timråtränaren Kenta Johansson.

Pärssinen iskall matchhjälte

Timrås iskyla och tålamod lönade sig, för med mindre än två minuter kvar av matchen fick hemmalaget ett öppet kontringsläge och efter en snabb spelvändning blev Timo Pärssinen frispelad av Jonathan Hedström och finländaren lyfte iskallt upp pucken i nättaket utom räckhåll för Mikko Rämö.

Förstafemman med de mest namnkunniga spelarna levde upp till alla förväntningar och blev Timrås segervapen. Kvintetten Anton Strålman, Kimmo Lotvonen, Timo Pärssinen, Riku Hahl och Jonathan Hedström svarade för tre av de fyra målen.

I Mora var det ingen spelare som profilerade sig. Målvaktsdebutanten Mikko Rämö fick en olycklig start då han till synes lite lättvindigt släppte Johan Anderssons första elitseriemål förbi sig, men Rämö revanscherade sig med flera fina parader när Timrå under långa stunder av matchen tryckte på mot Moramålet.

(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista