Gerhard Larsson vädjar om hjälp för hundskolan

Nu ger landshövding Gerhard Larsson sig in i kampen om hundskolan i Sollefteå. I ett öppet brev till regeringen skriver han att hundskolan i Sollefteå är en viktig resurs som måste tas tillvara och att regeringen borde uppfylla sina löften om att rädda hundskolan.
Gerhard Larsson är rädd för att hundskolans verksamhet kommer att läggas ned till hösten om inget konkret görs. I brevet skriver han att nedläggningshotet har blivit större på grund av att regeringen, staten inte agerat på ett tillräckligt sätt för att ta tillvara på vad som enligt Gerhard Larsson är uppenbara samhälliga intressen. Larsson kritiserar medlemmar av regeringen för att de gett löften om att säkra hundskolans framtid men inte gjort något. Larsson presenterar därefter i brevet en skiss på en möjlig lösning på hundskolans problem. Han anser bland annat att Synskadades riksförbund eller dess dotterbolag ska få en realistisk möjlighet att lägga ett bud på ledarhundsverksamheten för att säkra tillgången på ledarhundar. Han föreslår även att regeringen ska ge länsstyrelsen uppdraget och förutsättningarna att förhandla om ett statligt bud på den del av verksamheten som utbildar minhundar. Larsson avslutar brevet med en vädjan till regeringen att snabbt agera för att rädda hundskolan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".