Timrå förlust men MoDo vann i sudden

Timrå noterade sin andra förlust för säsongen. Brynäs vann en jämn match med 4-3.

Bättre då för MoDo som avgjorde mot Malmö i förlängning. Andreas Salomonsson avgjorde efter 3.30.

Toppmatchen mellan Brynäs och Timrå hade den intensitet och aggressivitet man kunde hoppas. Framåt har Brynäs inga problem, mycket tack vare en Nicklas Bäckström i stor spel- och målform. Bakåt ser det sämre ut för ett av överraskningslaget i årets elitserie. Det utnyttjade Timrå som vid 3-2-målet kunde köra hur de ville i Brynäszonen. Utvisningarna blev dock ödesdigra för serieledarna, speciellt mot en av seriens vassaste powerplayfemma med Bäckström i spetsen. (TT)

x  x  x

I en dålig hockeymatch lyckades MoDo till slut vinna över Malmö med 3-2 i förlängning. Malmö hade kontroll och fixade 2-0 i första perioden. Ett geistlöst MoDo som knappt brydde sig om att åka skridsko.

Lite bättring i den andra där Niklas Sundström fixade 1-2 ur snäv vinkel efter 10.31. MoDo fick också spela i 5 mot 3 i 1.14 utan att lyckas producera fler mål.

Betydligt bättre för MoDo då i den tredje där laget äntligen började röra sig. Mikael Pettersson fixade 2-2 målet 11.15 in på slutronden och sista fem blev en enda kanonad mot Malmökassen.

Ingen utdelning då men väl 3.30 in i förlängningsperioden då Andreas Salomonsson fick ett friläge. Salomonsson pricksköt elegant i det bortre krysset.

Mycket välförtjänt då Malmö inte alls orkade fullfölja. Backen Tobias Enström, Mikael Pettersson och duon Niklas Sundström-Per Svartvadet bäst i MoDo.

Hockeyintressset för MoDo och den nya arenan håller i sig. 6.377 åskådare såg MoDo vinna.

Timrå har nu 32 poäng och leder elitserien med åtta poäng före Linköping. MoDo är sexa med 20 poäng.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".