Turismrekord i år - kunde varit bättre, enligt mp

Turismen i Västernorrland är för svagt utvecklad, enligt miljöpartiet. Detta trots att turismen slår alla rekord i länet i år. - För dålig skyltning och för få turistcentraler gör att turisterna väljer att bara åka igenom Ångermanland, säger Eva Goes, riksdagsledamot för miljöpartiet.
Den svenska turistnäringen är på väg mot ett nytt rekordår - för andra året i rad. Färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB), som tagits fram på uppdrag av Turistdelegationen visar att antalet övernattningar på hotell, vandrarhem och stugbyar har ökat med två procent sedan förra året. Besökare från de nordiska länderna står för huvuddelen av ökningen. Antalet norska gästnätter i Sverige ökade med 29 procent. Under juni var ökningen hela 33 procent. Eva Goës (mp) menar att det är tack vare Höga Kusten som turismen ökar i länet, men att länets inland är bortglömt. - Det behöver inte handla om att satsa en massa pengar, utan snarare att ändra regelverk och förbättra skyltningen, så att turisterna kan hitta de rika kulturskatterna i länet, säger hon till Radio Västernorrland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".