1 av 2
Jens Christian Grøndahl. Foto: Isak Hoffmeyer
2 av 2
Magnus Krepper läser Röda Händer av Jens Christian Gröndahl. Foto: Stig-Arne Nordström.

Röda händer av Jens Christian Grøndahl.

12 delar


Det är sent 70-tal och en uttråkad ung man sitter bakom luckan till Hovedbanegårdens rumsförmedling i Köpenhamn. Fram kommer en kvinna i hans ålder som just anlänt med ett tåg från Tyskland. Mannen fascineras av den gåtfulla Randi, som hon kallar sig. Han erbjuder henne en sängplats. Men kort efter deras möte försvinner hon och lämnar kvar en nyckel till en förvaringsbox som visar sig innehålla en kasse full med sedelbuntar. När deras vägar korsas igen femton år senare väcks alla de obesvarade frågorna till liv och snart är läsaren indragen i en historia med förgreningar rakt in i de  revolutionära kretsarna runt Baader-Meinhof.           

Röda händer är en spänningsroman från 2007 av den danske  succéförfattaren Jens Christian Grøndahl om omöjlig kärlek, uppror och terrorism.
Skådespelaren Magnus Krepper har medverkat i en mängd svenska filmer och teveserier, bland annat Tusenbröder, God morgon alla barnen och Om jag vänder mig om som han belönades med en Guldbagge för.

Producent: Karin Andersson. Ljudteknik: Sven Nordström.

Förlag: Wahlström & Widstrand. Översättning: Thomas Andersson.
Musik: Everloving med Moby från skivan Play
Cold Water med Damien Rice från skivan 0
Svo Hljótt med Sigur Rós från skivan Takk
NY Hotel med The Knife från skivan med samma namn

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".