Den vita tigern av Aravind Adiga 25 januari - 2 mars

Den Vita Tigern berättar om Balram Halwai, en pojke från den fattiga landsbygd som kallas för ”Mörkret”. Men det är ett liv han lämnat bakom sig. Nu befinner han sig i ”Ljuset”, han är en entreprenör i den expanderande IT-staden Bangalore,  han är rik och efterlyst för mord.
När Balram Halwai en dag slår på radion får han höra att Kinas premiärminister skall besöka Bangalore. Han bestämmer sig för att skriva till premiärministern och berätta om sig själv och det Indien som det aldrig talas om. Det är en berättelse om att frigöra sig från sin kast, ta sig från Mörkret och bli den sällsynta Vita Tigern, ett djur som bara kommer fram en gång per generation.
Aravind Adiga är född 1974 i Madras. Han växte delvis upp i Australien och har studerad vid Columbia och Oxford. Han har arbetat som reporter i Indien för Time Magazine och Financial Times. Den Vita Tigern är hans romandebut och boken tilldelades det prestigefyllda Bookerpriset 2008.
Uppläsare är Andreas Nilsson.

  

Den vita tigern

Författare: Aravind Adiga
Översättare: Eva Mazetti-Nissen.
Uppläsare: Andreas Nilsson.
Förlag: Telegram Bokförlag AB
Musiken som spelas är från stycket ”Dum Maro Dum”
ur filmen”Hare Rama Hare Krishna” från 1971
Producent: Sammi Nummelin
Inspelningstekniker: Fredrik Nilsson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista