PC Jersild (Foto: Anders Roth)

"Ljusets drottning" av PC Jersild

Följetong i 30 delar. Sänd 24/10 - 14/12  2000.

PC Jersilds senaste roman är en satirisk betraktelse av vår samtid, skriven litet grand som en deckare, där ledtrådar och möten leder till nya ledtrådar och möten och pusselbit läggs till pusselbit, fram till ett burleskt och överraskande slut.
En ung man, Alex Eriksson, återkommer till Stockholm efter en Jorden runt-resa och möts av budet att hans mor har dött medan han varit bort. När han går igenom hennes efterlämnade papper, inser han att han inte vet något om hur hon levat innan han föddes. Inte heller vet han vem som är hans far.
Hans sökande efter svar på dessa frågor för honom runt i dagens svenska samhälle, där han i de mest skiftande miljöer möter människor som känt hans mor. Samtidigt som deras berättelser ger hennes liv allt tydligare konturer, ger de också en bild av det sena nittonhundratalet med dess revolutionsromantik, klippekonomi, fondmotstånd och nya mönster för mänskliga relationer.
Uppläsare: Ivar Wiklander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".