Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld

Hör Julia Marko Nord läsa Jenny Jägerfelds roman till den 2 november 2011! Klicka på läs mer!

"Klockan var kvart i ett torsdagen den tolfte april, dagen för den internationellt inbillade olycksdagen, och jag hade just sågat av den yttersta toppen av min vänstertumme med en elektrisk sticksåg."

Allt börjar på en skulpturlektion. Sjuttonåriga Maja envisas med att göra en hylla, eftersom hon inte kommer på nåt bättre och dessutom vill ge sin läsande mamma en bokhylla i födelsedagspresent. Skulptur eller inte – när sticksågen åker fram åker Majas tumspets av.

Och det hade kunnat sluta med en omplåstrad hand, men den ena underliga händelsen efter den andra hakar i varandra. Och på sätt och vis är det själva tummen som för oss vidare i Jenny Jägerfelds berättelse om ung identitet, kärlek och föräldraskap. Tummen med sin pulserande smärta och allt mer solkiga bandage.

Maja går första året på gymnasiets estetiska program i Stockholm. Hennes föräldrar är skilda och hon bor med sin pappa. Varannan helg är hon hos sin mamma Jana i Norrköping. Men den här fredagen när hon kommer dit står Jana inte där på perrongen som hon brukar. Det är inte likt Jana. Var är hon? 

Här ligger jag och blöder är Jenny Jägerfelds andra roman och belönades 2010 med Augustpriset i barn- och ungdomsklassen. Jenny Jägerfeld är utbildad psykolog och jobbar bland annat med P1:s Radiopsykologen.

Julia Marko-Nord gick ut scenskolan i Malmö 2006 och har därefter jobbat på Angereds Teater, Uppsala Stadsteater och Folkteatern i Göteborg. I höst spelar hon med i Barnen ifrån Frostmofjället på Stockholms Stadsteaters scen för barn och ungdomar i Skärholmen.

Man kan lyssna på ljudfilerna till och med den
2 november 2011. Sen tas ljudfilerna bort.

Här ligger jag och blöder

Författare: Jenny Jägerfeld
Uppläsare: Julia Marko Nord
Förlag: Gilla böcker, 2010
Musik: Innan du går med Theresa Andersson,
Keep the Streets Empty For Me med Fever Ray, 
Spirits med Jamie Woon
Ljud: Henrik Alsér och
Fredrik Viklund
Produktion: Karin Andersson

Här ligger jag och blöder

Ljudfilerna ligger kvar för lyssning till och med den 2 november 2011.
Sen tas ljudfilerna bort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista