1 av 2
Författaren Peter Kihlgård. Foto Micke Grönberg SR
2 av 2
Lena Endre. Foto Jessika Gow Scanpix
Lyssna på webben t.o.m. 1 juli 2012.

"Den andra författaren" nyskriven radionovell av Peter Kihlgård.

Du kan lyssna på "Den andra författaren" mellan 1/6 - 1/7 2012 genom att klicka på "Läs mer".

”Livet kan ta märkliga vändningar. En oväntad situation kan uppstå som för evigt ändrar en människas liv, hur banal eller oskyldig den än kan framstå till en början. ”

I Peter Kihlgårds nyskrivna novell är författaren själv den huvudperson som i dubbel mening drabbas av ett slumpartat möte. En ung kvinna tränger sig ner vid hans bord på en fullsatt krog, tar omedelbart upp en bok med avrivna pärmar och börjar läsa. Författaren konstaterar lite besviket att den är för tjock för att vara en av hans, men efter ett tag kommer den unga bokläsaren med en oväntad upplysning som totalt förändrar deras relation.

”Det ledde fram till att jag var på vippen att förlora livet.”

Peter Kihlgård läser själv ”Den andra författaren”, och till sin hjälp som spökröst har han Lena Endre.

Peter Kihlgård har sedan debuten i början av 80-talet skrivit såväl romaner som noveller, lyrik och dramatik. Många känner igen titlar som Anvisningar till en far, Strandmannen, Den dövstumme och inte minst den uppmärksammade kärleksromanen Kicki & Lasse.

Producent: Karsten Thurfjell

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".