1 av 2
Liv Strömquist. Foto thomas Lunderquist.
2 av 2
Paulo Coelho av Liv Strömquist
Lyssna på webben t.o.m 13 juli 2012

"Paulo Coelho" nyskriven radionovell av och med Liv Strömquist

Läs mer om och lyssna på Liv Strömquist novell Paulo Coelho mellan den 13 juni och 13 juli 2012 genom att trycka på "Läs mer".

Ståuppkomikern Sebastian Strandbryn är fruktansvärt lycklig. Snart ska han gå upp på scen och göra något helt galet, i sina slitna jeans och rutiga skjorta. Istället för att dra sina vanliga nummer ska han fria till sin vackra flickvän Vinga Idebog som sitter, gipsad från topp till tå, och strålar i publiken.
Men det ska läggas hinder i hans väg. Den feministiska konstnärinnan Liv Strömquist tvingar humorklubben att ge plats åt fler kvinnliga komiker, alltmedan ett budskap från Paulo Coelhos roman Alkemisten ekar genom berättelsen: ”Om du verkligen vill någonting verkar hela universum för att du ska få din önskan uppfylld.”
Frågan är bara vem hela universum ska verka för om olika personer har motstridiga önskningar?

Serieskaparen Liv Strömquist läser själv sin novell Paulo Coelho. 
Liv Strömquist är född 1978, uppvuxen på Österlen och bosatt i Malmö. Hennes serier handlar ofta om att ifrågasätta olika typer av makt.
När hon inte skapar serier smider hon tankar i Tankesmedjan i P3, och hon är teateraktuell med pjäsen Prins Charles känsla, som bygger på hennes seriealbum med samma namn. Pjäsen har också blivit radioteater i P1.

Producent: Thomas Lunderquist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista