Lyssna mellan 31/12 - 27/2 2013

Flod av Carolina Fredriksson

Lyssna på och läs mer om radioföljetongen Flod genom att klicka på "Läs mer"

I en husbil intill brofästet av en hårt trafikerad bro bor de föräldralösa barnen Alka och Kappen. Tidigare låg det en kåkstad längs med Kajen men den revs och brändes och människorna som bodde där fördrevs. Alka har fragmentariska minnen från den tiden men Kappen är för liten.

Ibland kommer den unga Ina till barnen från staden med mat och andra förnödenheter.

Barnen väntar alltid på henne och när hon inte är där försöker Alka så gott hon kan ta hand om sig och Kappen. Barnens dagar är fyllda av vardagsbestyr som blandas med minnen och lekar. På kvällarna sätter sig barnen i förarsätet på den gamla husbilen, lämnar sin utsatta tillvaro, och ger sig ut på en världsresa med hjälp av fantasin och en kartbok.

Carolina Fredriksson är född 1985, bor i Göteborg och studerar arkitektur på Chalmers. Flod är hennes debutroman. En mycket svart, och stilsäker sådan.

Uppläsare av Flod är skådespelerskan Ellen Jelinek som också är aktuell just nu i Dramatens uppsättning av Fanny och Alexander och Den girige.

Flod

Författare: Carolina Fredriksson

Uppläsare: Ellen Jelinek

Förlag: Albert Bonniers förlag
 2011
Musik: A different world, Componerad av Annette Focks samt Interlude – av Jean-Francois Zygel
Bearbetning: Emma Janke
Tekniker: Anders Niva

Produktion: Emma Janke/Klippan Produktion

Flod av Carolina Fredriksson

Lyssna mellan 31/12 - 27/2 2013 sen tas ljudfilerna bort av upphovsrättsskäl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.