1 av 2
Cilla Naumann Foto Sofia Runarsdotter
2 av 2
Pernilla August. Foto: Charlie Drevstam
Nyskriven radionovell:

Om det som döljs under ytan "Här börjar parken" av Cilla Naumann.

 

Vi stiger in i en park tillsammans med ett par som har svårt att nå fram till varandra. Något har förändrats mellan dem, men det är svårt att sätta ord på. Något har uttalats som förut aldrig var sagt, och det har satt igång en process, som kan leda vart som helst. Novellens överraskande slut öppnar för flera möjliga scenarios i denna förtätade text där mycket bultar under ytan.

Cilla Naumann är född 1960 och bosatt i Stockholm. År 2009 blev ungdomsromanen Kulor i hjärtat nominerad till Augustpriset. Det blev också hennes senaste roman Springa med åror. I september kommer hennes nya bok, ungdomsromanen 17 timmar härifrån.

Pernilla August, som läser Cilla Naumanns novell, känner vi från stora roller på filmduken och teaterscenen. Hon har genom åren belönats med flera Guldbaggar och åtskilliga utländska filmpriser. Pernilla August är numera också verksam som långfilmsregissör och hade stora framgångar med filmatiseringen av Susanna Alakoskis roman Svinalängorna. Närmast väntar en filmatisering av Hjalmar Söderbergs Den allvarsamma leken.

Producent: Ulla Strängberg.
Musik: Nödsignal ur musicalen Aniara av Andreas Kleerup.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".