1 av 2
Per Johansson foto Sara Lindquist
2 av 2
Eric Ericson foto Mia Gerdin SR
Nyskriven radionovell:

Om en kvinnas sammanbrott "Kerstin" av Per Johansson

En kvinna i 40-årsåldern skriver en avhandling om Karl den tolfte. Samtidigt som hon skriver om den svenske kungens nederlag vid Poltava faller Kerstins eget liv samman.
Författaren Per Johansson använder samma tema som i sin senaste roman Kricket (2013) när han skriver Kerstin för radionovellveckan i P1.

Så här skrev Anina Rabe i Svenska Dagbladet om Kricket:
”Efter tre romaner står det klart att Per Johansson är en författare som med viss konsekvens sysselsätter sig med sammanbrottets dramaturgi. Med detaljerad skärpa och en stor känsla för vardagsabsurdism uppehåller han sig vid den tidpunkt då livet så att säga går över gränsen, där kontrollen förloras och andra verkligheter bryter sig in.”

Per Johansson tidigare romaner heter Göteborg i päls och Cancersurfare.

Uppläsare är Eric Ericson, fast anställd vi Göteborgs Stadsteater som också ofta syns på film och i TV. För tio år sedan kunde vi se honom spela huvudrollen som råtta i TV:s julkalender Dieselråttor och sjömansmöss, fast mer aktuell har han varit som dirigenten Olof i dramaserien Molanders som visades i SVT under våren.

För musiken svarar Ry Cooder:
Producent: Mia Gerdin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".