Detta är Radioföljetongen

Radioföljetongen & Radionovellen är för dig som visste eller inte visste att du var intresserad av att höra just den berättelsen. Kända skådespelare läser upp allsköns intressanta böcker & radionoveller som man kan lyssna på när man själv inte har tid att läsa.

Fråga: Hur länge kan jag lyssna och ladda hem Radioföljetongen?
Svar: Du kan lyssna och ladda hem i 30 dagar efter det att sista avsnittet sänts. Ett fåtal läggs ut under en längre period, i nuläget 1 år.

Fråga: Var hittar jag uppgifter om musiken som spelas?
Svar: Låtlistorna hittar du här.

Fråga: Varför kan jag inte höra på gamla följetonger? 
Svar: Det har att göra med upphovsrätter. Vi har rättigheter att låta en radioföljetong poddas 30 dagar efter sista sändningsdag, sen tas ljudfilerna bort. Ett fåtal läggs ut under en längre period och finns då tillgängliga i 1 år.

Fråga: Hur kan jag se vilka Radioföljetonger och Radionoveller som producerats sedan starten 1939?
Svar: Klicka: här

Fråga: Hur fungerar Sveriges Radios Novellpris?
Svar: Varje år beställer vi cirka 12 radionoveller av våra mest intressanta författare, unga som gamla, kvinnor som män. Det är texter som skrivs direkt för radio och som inte publicerats tidigare.
En jury, bestående av 5 bokcirklar, röstar fram de fem Radionoveller som 
sedan är med och tävlar om Sveriges Radios Novellpris som röstas fram av dig som lyssnar.

Sänds måndag-fredag 11.35 & 19.35.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista